Hoppa till innehåll
Hem » Vad kostar Klarna för företag – En guide till avgifter och förmåner

Vad kostar Klarna för företag – En guide till avgifter och förmåner

Klarna har blivit ett populärt betalningsalternativ för både konsumenter och företag. För företag som funderar på att integrera Klarna som betalningslösning är det dock viktigt att förstå de kostnader och förmåner som är förknippade med tjänsten. I den här artikeln går vi igenom vad det kostar att använda Klarna för företag och vilka fördelar det kan innebära.

Avgifter för att använda Klarna

Att använda Klarna som betalningslösning kommer med olika typer av avgifter som du behöver känna till. Nedan är en översikt över de vanligaste avgifterna som kan tillkomma:

  • Transaktionsavgift: Detta är en procentandel av varje transaktion som går via Klarna. Procentandelen kan variera beroende på din bransch och avtal med Klarna.
  • Fast avgift per transaktion: En fast avgift tas ut per genomförd transaktion, oavsett transaktionens storlek.
  • Månadsavgift: Vissa företag betalar en månadsavgift för att använda Klarnas tjänster.
  • Övriga avgifter: Det kan finnas ytterligare avgifter beroende på vilka tilläggstjänster du väljer, som kundsupport eller integrationstjänster.

Det är viktigt att noggrant läsa igenom avtalet med Klarna för att få en exakt bild av alla kostnader.

Förmåner med att använda Klarna

Trots kostnaderna finns det flera fördelar med att använda Klarna som betalningslösning för ditt företag:

  • Ökad kundnöjdhet: Klarna erbjuder flexibla betalningsalternativ som faktura, delbetalning och direktbetalning, vilket kan förbättra kundupplevelsen och leda till fler avslutade köp.
  • Snabbare betalningar: Klarna betalar ut pengarna till ditt företag inom några dagar, vilket förbättrar kassaflödet.
  • Risköverföring: Klarna tar på sig risken för obetalda fakturor, vilket kan minska den ekonomiska osäkerheten för ditt företag.
  • Enkel integration: Klarna erbjuder smidiga integrationslösningar som fungerar med de flesta e-handelsplattformar.

Är Klarna rätt för ditt företag?

Att välja Klarna som betalningsleverantör kan vara ett bra beslut för ditt företag beroende på dina specifika behov och mål. Det kan vara särskilt fördelaktigt om du driver en webbshop där flexibilitet och snabbhet i betalningsprocessen är avgörande.

För att få en djupare insikt i olika finansieringslösningar för ditt företag kan du läsa mer om säker finansiering nu eller hur du kan beräkna företagslån enkelt och snabbt.

Oavsett vilken betalningslösning du väljer är det viktigt att noggrant utvärdera både kostnader och fördelar för att säkerställa att du gör det bästa valet för ditt företag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *